12 Temmuz Cuma günü Cuma namazı öncesinde Mevlid-i Şerif ve duaların okunacak (Ömer Paşa Cami), tüm kurum ve kuruluşlar Türk Bayrakları ile donatılacak.
15 Temmuz Pazartesi günü Şehitlik ziyareti, gazi ziyareti, öğle namazı öncesinde tüm camilerde Mevlid-i Şerif, Çorum yolu üzeri İsmail Fırat Çamlığı’na fidan dikimi, Türk Bayraklarının dağıtımı, İmam Hatip Ortaokulu önünden başlayacak olan Milli Birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. 

Alaca’da Motosiklet Kazası: Park Halindeki Araca Çarpan 2 Kişi Yaralandı Alaca’da Motosiklet Kazası: Park Halindeki Araca Çarpan 2 Kişi Yaralandı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan programda ise İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu, Kuran-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz belgeseli (video gösterisi), protokol konuşmaları, yatsı namazı. İkramlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları, sala oratoryosu Dursun Ali Erzincanlı (Otuz Kuş Şiiri), kaside grubu, ikramlar, kahramanlık türküleri, duaların ve salaların okunması yer alacak. Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, düzenlenecek olan etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi.