Yemek

Alman Pastası için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı

Ev yapımı Alman pastası tarifimiz ile mutfağınıza Alman esintisi getirin. Kolay adımlarla hazırlanan bu lezzetli tatlı, kayısı marmeladı ve muhteşem kreması ile çay saatlerinize eşlik edecek.

Abone Ol

Misafirlerinizi etkilemek için Alman pastası tarifimizi deneyin. Alman pastası nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım anlattığımız bu tarif ile hem görsel hem de lezzet şöleni yaşayacaksınız.

Kayısı marmelatlı Alman pastası tarifi ile sevdiklerinize özel bir tatlı hazırlayın. Bu pratik ve lezzetli tarif, Alman pastası severler için ideal.

Alman pastası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, Alman pastası yapmanın püf noktalarını içeriyor.

Alman Pastası Tarifi

Malzemeleri

Keki için Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için Malzemeler

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk krema – ayrı çırpılacak

Arası için Malzemeler

Kayısı marmeladı
Üzeri için Malzemeler
Pudra şekeri

Nasıl yapılır?

Keki için;

Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ardından sırasıyla süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin.
Bir spatula yardımı ile dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.
24 cm.’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu içerisine yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Kreması için;
Bir tencerede süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Tencereyi ocağın küçük gözüne alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp soğuması için bir karıştırma kabına alın.
Muhallebinizin üzerini streç filmle kaplayıp, önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
Kremayı bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın.
Krema köpük gibi olup, katılaşınca buzdolabına koyun ve bekletin.

Birleştirmek için;

Kabarttığınız kremayı soğuyan pastacı kreması ile birleştirip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Soğuyan kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin.
Üzerine kayısılı marmelattan yayın.
Marmeladın üzerine kekin tabanını tamamen kaplayacak şekilde pastacı kreması yayın.
Kekin üst kısmını bir bıçak yardımıyla keki tam kesmeden dilimlere ayırın.
Ardından kremalı olan kekin üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin.
Son olarak pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin.

Alman pastası, hem görünümü hem de lezzeti ile herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak, mükemmel bir Alman pastası yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }