Yemek

Altın günlerinin vazgeçilmezi: Deneyen herkesin bayıldığı Kısır tarifi

Deneyen herkesin bayıldığı kısır tarifiyle tanışın! Pratik ve lezzetli kısır yapmak artık çok kolay. Kısır yaparken bu malzemeyi mutlaka ekleyin. Bu tarifle kısırı bambaşka bir lezzete dönüştürün. Kısır yaparken yapmanız ve yapmamanız gerekenler haberimizde.

Abone Ol

Hanımların en sevdiği yemekler arasında yer alan kısırın en lezzetli haliyle tanışın! Kısır yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarifi deneyen herkes bayılıyor. En pratik ve lezzetli kısır tarifi…

Kısır nasıl yapılır? Uzman şeften harika bir kısır tarifi geldi. Bu tarifle kısıra bambaşka bir lezzet katacaksınız. İşte detaylar…

Kısır severlerin gözdesi bu tarif oldu. Damaklarda iz bırakan bu kısıra kimse hayır diyemiyor. Bu tarifle herkesi kendinize hayran bırakacaksınız…

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }