Yemek

Anadolu'nun geleneksel lezzeti Yayla Çorbası nasıl yapılır?

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Yayla Çorbası tarifi... Yayla Çorbası yapmanın incelikleri nelerdir? İşte adım adım, pratik Yayla Çorbası tarifi ile mutfakta harika lezzetler yaratın

Abone Ol

Yayla Çorbası tarifi ve yapılışı ile Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birini keşfedin! Yoğurt, nane ve tereyağının muazzam uyumuna tanıklık edin.

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Pirinçler yıkanarak 3 su bardağı kadar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Pirinçler piştiğinde ocaktan alınarak biraz soğumaya bırakılır.
2 su bardağı su eklenir. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir. Üzerine kuru nane tereyağın da kızdırılarak gezdirilir. Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }