Köfteli ve nohutlu bu nefis yemek, aile yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Topalak yemeğinin lezzet sırlarını bu tarifte keşfedin ve sofranıza fark katın.

Topalak Yemeği Tarifi

Malzemeler

Köftesi için;

1 çay bardağı ince bulgur
250 gram kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 lt sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Topalak Yemeği Tarifi

Köfte için malzemeleri kaseye alıp güzelce yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim.
Ardından fındık büyüklüğünde yuvarlayıp una bulayalım.
Tencereye sıvı yağ alalım.
Doğradığımız soğanları alıp pembeleşene kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip 2 dakika karıştıralım.
Haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyelim.
Sıcak suyu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım. Yaklaşık 20 dakika pişirip ocaktan alalım.
Afiyet olsun.