Yemek

Anne eli değmiş gibi: 3 yumurtalı yumuşacık Sade Kek tarifi

Fırından yeni çıkmış gibi yumuşacık ve evinizi saracak mis kokulu bir sade kek yapmaya ne dersiniz? İşte evde kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı sade kek tarifimiz...

Abone Ol

Evdeki malzemelerle, pastanelerdeki lezzeti aratmayacak bir sade kek yapımına hazır olun. Bu adım adım tarifle, yumuşacık ve enfes kekler sizleri bekliyor!

Anne eli değmiş gibi lezzetli ve yumuşacık bir sade kek yapmanın sırları bu tarifte gizli. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz, her diliminde mutluluk olan sade kek tarifimiz...

Sadelik bazen en büyük zenginliktir, özellikle de kek söz konusu olduğunda. Bu basit ama etkileyici sade kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun!

Sade Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

Sade Kek Tarifi

İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

Daha sonra diğer malzemeler süt, sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.

Kuru malzemeleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyelim. Kuru malzemeleri ilave etmekte fayda var. Bu şekilde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır. Kek hamurumuz hazır.

Kekimizi pişmeye bırakıyoruz. Hazırladığımız sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.

Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.

Soğuyan keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli sade kek tarifiyle, ev yapımı kekin nasıl mükemmel olabileceğini keşfedin. Her adımı kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif, fırından çıkan kekin yumuşacık dokusu ve mis gibi kokusuyla sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Kek pişirirken püf noktalarını takip ederek, her zaman başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratmanın ve ailenize, dostlarınıza bu enfes keki sunmanın zamanı geldi. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }