Kurabiye yapmak hiç bu kadar eğlenceli ve lezzetli olmamıştı! İster kendinize ister sevdiklerinize özel bir lezzet sürprizi yapın; işte karşınızda mantar kurabiye tarifimiz!
Çıtır çıtır, ağızda dağılan bir kurabiye hayal edin. Şimdi bu hayali gerçeğe dönüştürme zamanı! Mantar kurabiye tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün ve bu lezzeti herkesle paylaşın.
Mantar Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker (varsa pudra şekeri tercih edilebilir)
4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)
1,5 su bardağı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tarifi
Mantar kurabiye için yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin, yumurta ve şekeri ekleyerek güzelce çırpalım. krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpmanızı tavsiye ederim.
Üzerine mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük parçalar alarak yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Ardından mantar şeklini vermek için ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamurun üzerine bastıralım.
Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında alt üst fansız ayarda 15 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen toz şekerli mantar kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Püf noktası:
Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır.
İşte karşınızda, adım adım anlattığımız mantar kurabiye tarifimiz! Umarız bu tarifi deneyerek kendi lezzetli anılarınızı yaratırsınız. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak ve yeni tarifler denemek her zaman keyiflidir. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ve unutmayın, lezzetli tarifler için bizi takip etmeye devam edin!