Yemek

Anne elinden çıkmış gibi: Puf puf kabaran Portakallı Kek tarifi

Portakallı kek, çay saatlerinin en sevilen tatlarından biri. Peki, evde anne elinden çıkmış gibi puf puf kabaran bir portakallı kek nasıl yapılır? İşte adım adım, herkesin kolayca uygulayabileceği bu enfes tarif!

Abone Ol

Mutfakta küçük bir sihir yaratmaya ne dersiniz? Portakallı kek, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet. Bu tarifle, portakalın enfes aromasını kekinizde hissedecek ve herkesi hayran bırakacaksınız.

Herkesin aradığı o mükemmel portakallı kek tarifini sizin için hazırladık! Bu tarif ile kekiniz, tam kıvamında ve ağzınızda eriyen bir lezzet sunacak. İster kış aylarında ister yaz günlerinde, bu kek her zaman favoriniz olacak.

Portakallı kek yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? İşte, adeta anne keki gibi kabaran, her lokmasında portakalın taze ve ferahlatıcı aromasını hissedeceğiniz muhteşem bir tarif.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakalın kabuğu (rende)
1 su bardağı süt
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakalın suyu

TARİF

Yumurta ve şeker miksere alınarak çırpılır.

Çırpılan kek ve şekere sıvıyağ, tereyağı, süt, portakal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.

Un, vanilin, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi bir kapta karıştırılır.

Kalan malzemeye eklenerek karıştırılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.

İster özel bir gün için ister günlük bir atıştırmalık olarak, bu portakallı kek tarifi mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Basit malzemelerle ve kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu kek, lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }