Yemek

Annenizin çöreklerini aratmayacak: Kolay Haşhaşlı Çörek tarifi

Ev yapımı haşhaşlı çörek, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak. Bu adım adım tarifle, haşhaşlı çöreğin nasıl kolayca hazırlandığını öğreneceksiniz. İşte lezzet dolu bu yolculuğa başlayalım!

Abone Ol

Haşhaşlı çörek yapımı sandığınızdan çok daha kolay! Bu basit ve etkili tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazırlanın. İşte, herkesin bayılacağı haşhaşlı çörek tarifi.

Çay saatlerinizi şenlendirecek haşhaşlı çörek yapımı için tüm püf noktaları burada! Bu kolay ve doyurucu tarifle, tüm ailenizin beğenisini kazanacak lezzetler yaratın.

Lezzetli ve pratik haşhaşlı çörek yapımı artık çok kolay! Bu adım adım rehber ile haşhaşlı çöreği evde yapabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 veya 6 su bardağı un (miktarı unun kalitesine göre değişebilir)

İçi için;

250 gr sarı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı)
1 su bardağı ceviz için (isteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun hafif ele yapışan bir kıvamı olucak toparlamak için elinize biraz sıvı yağ sürün kolayca toparlanacaktır.
Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın iç kısmı için haşhaş ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın .
Elinizle kare şekli verin ve üzerine haşhaşlı harçtan sürüp uzun kısımdan rulo yapın.
Tam ortasından bıçak ile kesip birbirinin tersi yönüne doğru döndürün.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
Bütün bezeler bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
Son olarakta ayrılmış olan yumurta sarısını üzerine sürün önceden ısıtılmış 180° fırına verip 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.

Ev yapımı haşhaşlı çörek, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve çay saatlerinizi lezzetle taçlandıracak. Bu kolay ve pratik tarif ile, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek, unutulmaz tatlar yaratabilirsiniz. Haşhaşlı çörek, sadece lezzetiyle değil, yapımının keyfiyle de sizi memnun edecek. Şimdi mutfakta bu lezzetli serüvene başlama zamanı!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }