Yemek

Annenizin Kısır tarifini aratmayacak muhteşem Kısır tarifi

Kısır yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir salata hazırlayın. En lezzetli ve hafif atıştırmalıklardan kısır tarifi ile karşınızdayız! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sofralarınızı şenlendirin.

Abone Ol

Kısır severler bu tarife bayılacak! Enfes bir kısır salatası için ihtiyacınız olan her şey burada. Malzemeleri ve yapılışını adım adım anlatıyoruz.

Geleneksel Türk mutfağından lezzetli bir salata: Kısır tarifi. Bulgur, sebzeler ve baharatlarla hazırlanan bu nefis salata ile tanışın

Kısır Tarifi

Malzemeler

1 büyük su bardağı ince bulgur
Yarım su sıcak su (bulguru ıslatmak için)
3 yaprak marul
1 demet maydanoz
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
1 küçük salatalık
5 tane çeri domates
1 tane orta boy sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 küçük soğan

Kısır Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz.
Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz.
2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz.
Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz.
İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.

Afiyet olsun

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }