Yemek

Asma Yaprağında Sardalya tarifi: MasterChef'te sunulan O muhteşem tarif

MasterChef Türkiye'nin en dikkat çeken tariflerinden biri: Asma Yaprağında Sardalya! MasterChef'te Asma yaprağı ve sardalya birleşti, ortaya nefis bir lezzet çıktı! Peki bu lezzeti evinizde nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte detaylar...

Abone Ol

MasterChef Türkiye'nin bu haftaki favorisi olan asma yaprağında sardalya tarifini sizler için derledik. Evinizde de bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Asma yaprağında sardalya hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Asma yaprağında sardalya hazırladı. Peki, Asma yaprağında sardalya nedir? Asma yaprağında sardalya nasıl yapılır? Asma yaprağında sardalya nedir?

Ege mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Asma yaprağında sardalya ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Asma yaprağında sardalya nasıl yapılır? Asma yaprağında sardalya nedir? Asma yaprağında sardalya nasıl yapılır, Asma yaprağında sardalya yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef'te Asma yaprağında sardalya yapıldı, evde klasik Asma yaprağında sardalya yapıldı! İşte en güzel Asma yaprağında sardalya!

Malzemeler:

1 kg. sardalya,
Balıklara yetecek kadar asma yaprağı,
1/2 su bardağı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
limon suyu (isteğe bağlı).

Hazırlanışı:

Asma yapraklarının her iki taraf yağlanır. Balıklar tuzlanır ya da arzu edilirse limon suyu ile tuz birlikte kullanılabilir. Sardalyeler birer asma yaprağına yerleştirilip, balıkları örtecek şekilde rulo yapılır. Beş dakika kadar ızgarada pişirilir ve servis yapılır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }