Geleneksel su muhallebisine modern bir alternatif olan Belçika muhallebisi, pratik yapılışıyla ev hanımlarının yeni favorisi. Çikolatalı sosu ve pürüzsüz kıvamıyla, bu muhallebiyi kesinlikle denemelisiniz.

Belçika muhallebisi, tatlı severlerin yeni gözdesi haline geldi. Bu lezzetli ve hızlı hazırlanan muhallebi tarifi, herkesi mutfağa davet ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlıyla, ailenizi ve misafirlerinizi şımartın.

BELÇİKA MUHALLEBİSİ TARİFİ

Malzemeler:

Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası

1 litre taze süt

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı un

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı margarin

Üzeri İçin:

1 fincan süt

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kakao

1 fincandan biraz az şeker

YAPILIŞI

Bir tencerede süt, şeker ve unu iyice karıştırın.

Karışım kaynamaya yaklaştığında, vanilin ve margarini ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha karıştırarak pişirin.

Ocaktan alıp, mikserle iyice çırpın.

Borcamı hafifçe ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi borcama aktarın.

Bir cezvede süt, şeker, kakao ve yumurta sarısını iyice karıştırarak ocakta ısıtın.

Karışım kaynadığında, ılıyan muhallebinin üzerine dökün.