Ayak Paça Çorbası Malzemeleri

4 adet kuzu veya dana ayak (temizlenmiş)
2 yemek kaşığı un
6-8 su bardağı su (kemiklerin büyüklüğüne göre ayarlanabilir)
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke veya limon suyu
Tuz
Karabiber

Ayak Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Ayakları Temizleyin: Ayakları iyice yıkayıp temizleyin. Dilerseniz bir miktar sirke veya limon suyu ile bekletip ardından yeniden yıkayarak daha temiz hale getirebilirsiniz.

İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin

Ayakları Haşlayın: Büyük bir tencereye suyu koyup ayakları içine yerleştirin. Yüksek ateşte kaynamaya başladığında suyun üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla alın ve temizleyin.

Uzun Süre Kaynatın: Ayakları orta ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Bu sürede kemikler yumuşayacak ve jel kıvamlı bir su elde edeceksiniz. Ayaklar iyice piştiğinde kemiklerin etrafındaki etler kendiliğinden ayrılmaya başlayacaktır.

Sarımsak ve Un ile Karışım Hazırlayın: Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı unu biraz su ile açın. Başka bir kapta dövülmüş sarımsakları ve sirkeyi karıştırın.

Çorbaya Ekleyin: Çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp unlu karışıma yavaşça ekleyin ve karıştırın. Ardından bu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyerek çorbanın içine iyice yedirin.

Kıvamını Ayarlayın ve Baharat Ekleyin: Tuz ve karabiberle tatlandırıp çorbayı 10-15 dakika daha kaynatın. Çorbanın kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.

Servis: Çorbayı kaselere alın, üzerine kırmızı pul biber serpiştirip limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapın.

Bu besleyici Ayak Paça çorbası, özellikle kış aylarında sofralara şifa katacak.