Beyran Çorbası Malzemeleri

300 gram kuzu gerdan veya kaburga eti
1 su bardağı pirinç
6-8 su bardağı su (et suyu için)
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (arzuya göre acı veya tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı? MasterChef Türkiye’de 4. ceket sahibini böyle buldu! Dördüncü ceketi kim kazandı?

Eti Haşlayın: Kuzu etini büyük bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 1,5-2 saat kadar, etler iyice yumuşayana dek haşlayın. Et piştikten sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin ve kenara alın. Et suyunu çorba için saklayın.

Pirinçleri Pişirin: Yıkanmış pirinçleri et suyunda yumuşayana kadar haşlayın.

Sarımsaklı Karışımı Hazırlayın: Dövülmüş sarımsakları tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine biber salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Çorbayı Hazırlayın: Kavrulmuş sarımsaklı karışımı, haşlanmış etleri ve pirinci çorba tenceresine ekleyin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte çorbayı 10-15 dakika daha pişirin. Kıvamını arzuya göre ayarlamak için gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Servis: Çorbanızı sıcak kaselere paylaştırın ve yanında limon dilimi ile servis edin.

Beyran çorbası, Gaziantep’e özgü enfes aromaları bir araya getirir ve özellikle soğuk günlerde sıcacık bir başlangıç sağlar.