Mayasız hamurla hazırlanan bu börek tarifi, hem kolaylık sağlar hem de damakları şenlendirir. Börek yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız? İşte size az malzemeyle hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif.
Malzeme Listesi
Böreklerin hamurunu hazırlamak için;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Börek hamurlarına sürmek için;
3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Böreklerin iç harcı için;
100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir
Böreklerin üzerleri için;
1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı
Tarifi
Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.
Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.
Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
Kolay gelsin ve afiyet olsun.