Yemek

Az malzemeyle harikalar yaratan kurabiye tarifi: Damak çatlatan Acıbadem Kurabiyesi tarifi

Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmak mümkün! İşte karşınızda, herkesin bayılacağı acıbadem kurabiyesi tarifi ile mutfakta harikalar yaratma zamanı.

Abone Ol

Tatlı krizleriniz için ideal ve yapımı çok kolay olan acıbadem kurabiyesi ile tanışın! Bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Ev yapımı tatlıların en gözdesi acıbadem kurabiyesini denemeye hazır mısınız? Hem pratik, hem de lezzetli bu tarifle mutfakta fırtınalar estireceksiniz.

Acıbadem kurabiyesi, az malzeme ile maksimum lezzet vaad ediyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi keşfedin ve tatlı anların keyfini çıkarın.

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

1,5 su bardağı badem unu

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım paket vanilin

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine vanilin ve limon suyu hariç bütün malzemeleri ekleyip ocağı açın, şeker eriyene dek karıştırın.

Şeker eridiği zaman içerisine vanilin ekleyin ve soğuması için bir kaba aktarın.

Soğuduğu zaman limon suyunu ekleyin mikserle 5 dakika boyunca çırpın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla elde ettiğiniz hamurlara şekil vererek tepsiye aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerin üzerleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumalarını bekledikten sonra yağlı kağıttan çıkarıp servis edebilirsiniz.

İşte bu kadar basit! Ev yapımı acıbadem kurabiyesi tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamanlar artık daha keyifli ve lezzetli olacak. Bu basit ve pratik tarifle, hem damaklarınızı şenlendirecek hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Umarız bu nefis kurabiyeler herkesin beğenisini kazanır. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }