Yemek

Bayat ekmeklerinizi atmayın! Harika bir köfte tarifiyle karşınızdayız

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu! Harika bir köfte tarifiyle karşınızdayız. Evinizdeki bayat ekmekleri harika bir köfte tarifiyle değerlendirin ve sofralarınızı renklendirin.

Abone Ol

Adım adım bayat ekmek köftesi tarifi! Evinizdeki bayat ekmekleri değerlendirin ve lezzetli bir yemek hazırlayın.

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Yarım bayat ekmek
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi ( isteğe bağlı )
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Kekik
Kimyon
Kırmızı toz biber
Maydanoz
1 su bardağı galeta unu ( kontrolü şekilde dökün harç kendini toparlayana kadar )

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce ekmekleri ıslatalım.
Islatılan ekmekler güzelce ezilip yoğurulur.
Ekmeklerin fazla suyunu süzüp sıkalım ve başka bir kaba ekmekleri aktaralım.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyelim iyice yoğuralım.
Çok sulu kalmış ise, üzerine galeta unu serpilerek suyu giderebiliriz.
Çok galeta unu atarak da katı bir hamur haline getirmeyelim. Bu sefer köfteler sert olur.
Yapışmaz tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak, kızdıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde düzleyip tavaya koyalım ve spatula ile üzerine bastırarak, biraz daha inceltelim.
Bir yüzü kızarana kadar dağılmaması için çevirmeyelim.
Kızardıktan sonra spatula ile dikkatlice çevirerek, diğer yüzünü de kızartalım ve havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirelim.
Bayat ekmek köftelerimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }