Yemek

Beş çayının vazgeçilmezi: Çıtır çıtır Tepsi Böreği nasıl yapılır?

Kahvaltıların ve beş çaylarının yıldızı olmaya aday, bol peynirli ve çıtır çıtır tepsi böreği tarifimizle tanışın! Bu tarifle herkesin gönlünü fethedeceksiniz. Bol peynirli lezzetin, çıtır yufka ile buluştuğu muhteşem tepsi böreği tarifimizle mutfakta harikalar yaratın. Adım adım, pratik ve lezzetli bir börek deneyimi için rehberiniz burada!

Abone Ol

Sabah kahvaltıda, öğleden sonra beş çayına eşlik edecek bir böreğe kimse yok demez. Tepsi böreği bol peynirli olması yönünde diğer böreklerden ayrılır. Tepsi böreği yapmanın püf noktası nelerdir diyerek soracak olursanız elbetteki peyniri ve çıtır olmsdı diyebiliriz

Sabah kahvaltısının vaz geçilmezi bol peynirli tepsi böreği nasıl yapılır?

Bol peynirli olmayan bir börek asla ve asla dostlarınız tarafından beğenilmez ise de aile fertleriniz asla böyle bir börekten haz almayacaklardır. Bol peynirli tepsi böreği yapmanın incelikleri nelerdir? Tepsi böreği yaparken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Tepsi böreği nasıl yapılır? Nefis bir tepsi böreği yapmanın yönteminelerdir? 

Tepsi Böreği İçin Malzemeler

5 adet yufka
200 gr lor peyniri
200 gr beyaz peynir
maydanoz

Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta

Üzeri için:

1 şişe maden suyu
60 gr tereyağı

Tepsi Böreği Tarifi

Önce sosunu hazırlıyoruz bunun için zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta kıvam alana kadar çırpın.
Ardından böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Maydanozunuzu incecik kıyın. Ardından beyaz peyniri ve lor peynirini üzerine ilave edip karıştırın.
Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve yufkanızdan birini tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın sosunuzu bir fırça yardımıyla üzerine sürün
Üzerine ikinci kat yufkayı serin ve büzüştürün tepsiye sığdırın ve yufkanızın üzerine sosunuzu sürün.
İlk yufkadan kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
Şimdi peynirli iç harcınızı tepsiye eşit olarak dağıtın.
Ardından iç harcınızın üzerine 3.yufkanızı üzerine serin ve üzerini soslayın.
Şimdi geri kalan iki yufkanızı aynı şekilde serin ve fırça yardımıyla üzerini soslayın.
Son olarak kalan sosunuzu en üstteki yufka üzerine sürün.
çıtır olmasını sağlamak için 1 şişe maden suyunu böreğin üzerinde gezdirin. Böreği dilimlere ayırıp tereyağı parçalarını eşit olarak üzerine dağıtın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun…

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }