Ev yapımı, hindistan cevizli, beyaz çikolatalı kokoş kurabiye tarifiyle mutfakta harikalar yaratın! Pratik ve leziz tarifimiz adım adım anlatılıyor.
Hindistan cevizli beyaz çikolatalı kokoş kurabiye nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve ipuçları ile lezzetli bir kurabiye tarifi.
Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tereyağı (Oda ısısında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü olun lütfen un miktarı aşağı yukarı değişiklik gösterebilir)
Üzeri için;
Benmari eritilmiş beyaz çikolata
Hindistan cevizi
Beyaz Çikolatalı Kokoş Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda ısısında olan malzemelerimizden un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan minik parçalar alıp yuvarlayalım, cevizden küçük parçalar tepsiye dizip 170 derecede 20 dk kadar pişirelim burada yine süre fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkardığınızda hafif yumuşak olabilir bu normaldir.Oda sıcaklığına gelince kıvamını alacaktır fazla tutup fırında çok kızartmayın.
Soğuduktan sonra önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırın ve servis edin.