Yemek

Bildiğiniz tarifleri unutun! Tam kıvamında nefis Sütlaç yapımı!

Sütlaç yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Pratik ve lezzetli sütlaç tarifi ile evinizde sütlü tatlı keyfi yaşayın. Hem sağlıklı hem de lezzetli...

Abone Ol

Sütlaç nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir, farklı çeşitleri nelerdir? Tüm bu soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. En lezzetli sütlaç tarifi haberimizde.

Sütlaç, süt ve pirincin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bir sütlü tatlıdır. Sütlaç yapmanın en kolay yolunu, kıvamını tutturmanın püf noktalarını ve farklı sütlaç çeşitlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sütlaç yapımında kıvam nasıl tutturulur? Adım adım rehberimizle mükemmel sütlaçlar hazırlayın...

Sütlaç Malzemeleri

1 litre süt
1 litre su
2 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt (200 ml)

Üzeri için tarçın

Sütlaç Nasıl yapılır?

Sütlaç yapımı için öncelikle pirinci güzelce yıkayalım.
Yıkama işleminin ardından pirincimizi su ile tencereye koyalım ve ocağın altını yakalım.
Pirinçleri suyunu çekene kadar kaynatalım.
Pirinçler suyunu çekince 1 litre sütümüzü ekleyelim.
Birkaç defa karıştıralım ve ardından kaynamasını bekleyim.
Bu sırada bir kâse içerisinde 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile birlikte açalım.
Pirinç ununu güzelce ezelim ki topaklanma olmasın.
Tenceremizde kaynayan sütten 1-2 kepçe alalım. Kâsenin içerisine ekleyelim.
Pirinç unu ılımış olmalı, soğuk olmamalı.
Kasedeki pirinç unu ve süt karışımını tencereye ilave edelim.
Ara ara karıştıralım ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
1,5-2 su bardağı kadar toz şekeri tencereye aktaralım ve karıştıralım. Bir iki taşım kaynamasını sağlayalım.
Pişen sütlacı sunum yapacağınız kaselere boşaltalım.
Sütlaçlarımızın soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Servis esnasında üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Sütlacınız hazır.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }