Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, bu lezzeti evde yapmak istemez miydiniz? İşte size adım adım ev yapımı lahmacun tarifi!
Sokak lezzetlerini evinize taşımanın zamanı geldi! Lahmacun yapmak hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olmamıştı. İşte, herkesin bayılacağı bir tarif!
Lahmacun, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu tarif ile evinizde lezzetli lahmacunlar yapabilir, sevdiklerinizle beraber bu eşsiz tadın keyfini çıkarabilirsiniz.
Lahmacun Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
1.5 kg un
2 su bardağı süt (Ilık)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 ,5 yemek kaşığı tuz
1 adet instant maya
Aldığı kadar su (Ilık)
(Önce bir su bardağı kullanıyoruz, yetmezse ilave ediyoruz)
Kıymalı harcı için:
500 gram kıyma
5 adet yeşil ince biber
1 adet kırmızı biber
2 adet soğan (Orta boy)
2 adet diş sarımsak
3 adet domates
Küçük 1 bağ maydanoz
2 yemek kaşık domates salçası
2 yemek kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Tarifi
Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuruyoruz. Eğer su yetmezse yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Poğaça hamuru gibi olacak.
Kıvama gelen hamurumuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harcımız için tüm malzemeleri rondodan geçirip kıymaya ekliyoruz.
Baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan bezeler yapıp, istediğimiz büyüklükte merdane yardımıyla açıyoruz.
Hamurumuzu pişirme kağıdına koyup harcımızı kaşık yardımıyla sürüyoruz.
Daha sonra silexde pişiriyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Bu hamurda çıkan beze sayısı 20 ve iç harcımız tam yeterlidir. Afiyet olsun.