Yemek

Bir dilimde kahvaltı keyfi: Peynirli Muffin tarifi

Kahvaltı sofralarınızı renklendirmeye ne dersiniz? Lezzetli, hafif ve doyurucu bir seçenek olan peynirli muffin, sabahları keyifli bir hale getirmek için harika bir tercih! İşte peynirli muffin tarifi ve püf noktaları...

Abone Ol

Sabahları enerjik ve mutlu başlamak için kahvaltı vazgeçilmezdir. Peki ya kahvaltıda farklı bir şeyler denemeye ne dersiniz? Ev yapımı peynirli muffin, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir alternatif olabilir. İşte adım adım peynirli muffin tarifi...

PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı şeker

120 ml yoğurt (1 çay bardağı)

100 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağından biraz fazla)

100 ml süt (Yarım çay bardağı)

100 gram beyaz peynir (1 su bardağı)

1 avuç maydanoz

1 adet kapya biber

1 paket kabartma tozu

220 gram un (2 su bardağı dolu dolu)

Üzeri için:

Çörek otu veya susam

YAPILIŞI

Uygun bir kapta yumurta ve şekeri 2-3 dk çırpın.

Üzerine süt,sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.

Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tekrar çırpın.

Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur olması gerekiyor.

Ufalanmış peynir, doğranmış kapya biber ve maydanozu da ilave ederek spatula ile karıştırın.

Muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. (Bu ölçüde 12 adet elde edebilirsiniz.)

Üzerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. (Çıkarmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayın.)

Peynirli muffin, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelecek. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, ailenize ve sevdiklerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz. İster hafta sonu için özel bir kahvaltı, isterse hızlı ve pratik bir atıştırmalık olarak peynirli muffin tarifimizi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }