Yemek

Bir kez deneyin, bağımlısı olun: Tadı damaklarda kalacak Sütlü Kurabiye

Çay saatleriniz için leziz bir eşlikçi arayışındaysanız, sütlü kurabiye tam size göre! Bu tarif ile yumuşacık ve ağızda dağılan kurabiyeler sizi bekliyor.

Abone Ol

Evinizde kolayca yapabileceğiniz sütlü kurabiye, çay ve kahve yanında en sevilen atıştırmalıklardan biri olacak. İşte adım adım sütlü kurabiye yapımı!

Canınız kurabiye mi çekti? Sütlü kurabiye ile bu isteğinizi en lezzetli şekilde karşılayın. Bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Misafirleriniz için hızlı ve kolay bir tarif mi arıyorsunuz? Yumuşacık sütlü kurabiye ile sofralarınızı tatlandırın. İşte detaylar!

Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }