Yemek

Bir kez yiyenin bir daha isteyeceği Acıbadem Kurabiyesi tarifi

Acıbadem kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanmasının yanı sıra lezzetiyle de öne çıkıyor. Kolay bir şekilde hazırlanan bu kurabiye tarifi, damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak ve bir yiyen bir daha isteyecek.

Abone Ol

Az malzemeyle eşsiz bir lezzet yaratmak isteyenler için acıbadem kurabiyesi tarifi. Bu kurabiyeler, şekeri erimeyen, üzeri çatlayan ve bademin aromasını hissettiren harika bir tat. Yapılışı da çok kolay ve pratik. İşte malzemeler ve yapılışı…

Ev yapımı acıbadem kurabiyesi ile damaklarınızı şenlendirin! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Acıbadem kurabiyesi, az malzeme ile maksimum lezzet vaad ediyor. İşte karşınızda, herkesi kendine hayran bırakacak acıbadem kurabiyesi tarifi...

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

1,5 su bardağı badem unu

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım paket vanilin

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine vanilin ve limon suyu hariç bütün malzemeleri ekleyip ocağı açın, şeker eriyene dek karıştırın.

Şeker eridiği zaman içerisine vanilin ekleyin ve soğuması için bir kaba aktarın.

Soğuduğu zaman limon suyunu ekleyin mikserle 5 dakika boyunca çırpın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla elde ettiğiniz hamurlara şekil vererek tepsiye aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerin üzerleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumalarını bekledikten sonra yağlı kağıttan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }