Yemek

Bir ölçüyle onlarca lezzet: Kıtır kıtır Tırtıl Kurabiye

Tek ölçüyle onlarca kurabiye yapabileceğiniz tırtıl kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Uzun süre taze kalan ve kıtır kıtır olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Abone Ol

Tırtıl kurabiye tarifi, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve çok sayıda kurabiye elde edebileceğiniz bir tarif. Pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz tırtıl kurabiye kalıbı ile şekillendirebileceğiniz bu kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Tırtıl kurabiye tarifi, hem ekonomik hem de nefis bir tarif. Sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz bu kurabiyeler, uzun süre tazeliğini koruyor ve kıtır kıtır oluyor. Çay saatlerinizin yıldızı olacak tırtıl kurabiye nasıl yapılır, işte tarifi…

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }