Yemek

Bolu'dan bir lezzet harikası: Mengen Çorbası

Mengen çorbası, Türkiye'nin Bolu iline bağlı Mengen ilçesinden gelen, adını da buradan alan özel bir çorbadır. Mengen, aşçılar diyarı olarak bilinir ve bu çorba da Mengen'in zengin mutfak kültürünün bir parçasıdır. Bulgur, soğan ve salça ile hazırlanan bu çorba, hem besleyici hem de son derece lezzetlidir. İster günlük öğünlerinizde isterse de özel davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz Mengen çorbası, herkesin beğenisini toplayacak bir tariftir.

Abone Ol

MALZEMELER

1 soğan
Yarım su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı un
4 kaşık sıvı yağ
1 kaşık salça
2 litre su (Tavuk ya da et suyu)
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Soğan ve yağı bir tencerede kavurun.
Un, salça ve bulgur ekleyip kavurmaya devam edin.
Su ve baharatları da ekleyin ve kısık ateşte kaynatın.
 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }