Yemek

Börek tutkunlarına yeni lezzet: Peynirli Krep tarifi

Börek tutkunu musunuz? Peynirli krep tarifiyle kahvaltılarınızı baştan yaratın. Evde kolayca yapabileceğiniz peynirli krep tarifi ile kahvaltılarda börek keyfi yaşayın. Peynirli krep tarifimizle kahvaltılarınıza yeni bir lezzet ekleyin. Kolay ve leziz adımlarla kahvaltı hazırlığınızı renklendirin

Abone Ol

Peynirli krep tarifimizle kahvaltılarınıza yeni bir lezzet ekleyin. Kolay ve leziz adımlarla kahvaltı hazırlığınızı renklendirin

Börek sevdalılarına müjde! Peynirli krep tarifiyle tanışın ve kahvaltılarınızı renklendirin.  Evde kolay ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, peynirli krep tam size göre! Pratik adımlarla muhteşem bir lezzet deneyimi.

2 su bardağı un, beyaz peynir ve maydanozla hazırlanan enfes peynirli krep tarifine göz atın. Kolay ve lezzetli kahvaltı için ideal bir seçenek...

Peynirli krep tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir lezzet ekleyin. Börek tadındaki bu peynirli krep tarifi, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte adım adım peynirli krep yapımı...

Kahvaltılarda farklılık arayanlar için peynirli krep tarifi! Börek tadında, pratik ve lezzetli bir seçenek olan peynirli krep tarifine bayılacaksınız. İşte detaylar...

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }