Yemek

Börekçileri bile kıskandıracak! Baklava yufkasından çıtır kol böreği tarifi

Baklava yufkasının ince ve çıtır dokusuyla harmanlanan bu kol böreği tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak! 15 dakikada hazırlayabileceğiniz en pratik ve lezzetli kol böreği tarifi

Abone Ol

Ev yapımı çıtır kol böreği tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın! Baklava yufkasının eşsiz lezzetini, peynirli iç harcıyla birleştiren bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

BAKLAVA YUFKASINDAN KOL BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket baklava yufkası
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

İç harcı için;

400 gram kadar beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış peynir 

YAPILIŞI

Öncelikle sosunu hazırlayabilirsiniz. Sıvı yağ, süt ve suyu karıştırın.

Yufkanın ilk 3 katına bu sostan güzelce sürün. 4. yufkaya sürmeden hazırladığınız iç harçtan koyun.

Kenarlarında iki parmak boşluk kalacak şekilde olmasına özen gösterin.

Rulo yaparak yağlı kağıt serili tepsiye alın.

Eğer hemen pişirmek istemiyorsanız hazırlayıp buzluğa atabilir servis edeceğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz.

Kalan sosun içerisine 1 tane yumurta ekleyip böreklerin üzerine sürün.

180 derecede, alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.

Pişen börekleri sıcak sıcak servis etmelisiniz.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }