Yemek

Bu Açma tarifini denedikten sonra bir daha asla dışarıdan almıyorsunuz!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan açmayı evde yapmaya ne dersiniz? Dışarıda satılanlardan çok daha lezzetli ve yumuşacık açmaları kendi mutfağınızda yapabileceğiniz bu tarif, tüm aile fertlerinin favorisi olacak. Üstelik yapımı da oldukça kolay!

Abone Ol

Sabah kahvaltılarınızda taptaze ve sıcacık açmalarla güne başlamak ister misiniz? O halde bu ev yapımı açma tarifi tam size göre! Yumuşacık dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak olan açmalar, sofralarınıza lezzet katacak.

Evde pofuduk açmalar yapmanın sırrını öğrenmek ister misiniz? Bu tarifle açmayı ustalıkla hazırlayabilir, sevdiklerinize harika bir kahvaltı sunabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Açma denince akla gelen o mis gibi koku ve yumuşacık dokuya evde ulaşmak aslında çok kolay. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız bu açma tarifi, sabah kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Şimdi mutfağa girip bu harika tarifi deneyin!

MALZEMELER

2,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
8 su bardağı un
1 çay kaşığı (tepeleme) mahlep

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)

TARİF

Derin bir kâseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin.
Ardından sıvı yağı ekleyin.
Yumurta beyazlarını ekleyin.
Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Mayaladığınız hamurdan, açmalarınızın olmasını istediğiniz büyüklüğe göre iki şerit alarak ikisini de rulo haline getirin.
İki hamuru birbirine dolayın ve açma şeklini verin.
Şekil verdiğiniz açmaları fırın tepsisine alın ve üzerine yumurta sarılarını sürün. 15 dakika tepsi mayası için kenarda bekletin.
Alt-üst ayarlı fansız fırının orta kısmında 190 derecede 30 dakika kadar açmaların üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.

Mis gibi kokusuyla evde yaptığınız açmalar, artık kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde dışarıdan açma almak yerine, her defasında taptaze açmalarla güne başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }