Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan gül böreği, evde nasıl yapılır? İşte, herkesin beğenisini kazanacak patatesli gül böreği tarifimiz!
Patatesli gül böreği, çıtır dış yapısı ve yumuşacık içiyle her zaman favoriniz olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifle gül böreği yapmanın püf noktalarını keşfedin.
Misafirlerinizi etkilemek için özel bir tarif mi arıyorsunuz? İşte, göze ve damağa hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli gül böreği tarifi!
MALZEMELER
5 adet yufka
İç harcı için:
1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu
TARİF
Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.
Bu leziz ve pratik patatesli gül böreği tarifiyle misafirlerinizin gönlünü fethedeceksiniz. Çıtır dışı ve yumuşacık içiyle, bu tarif, ev yapımı böreklerinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak. Deneyin ve sofralarınızda fark yaratın. Afiyet olsun!