Akşam yemeği menünüzde yeni bir tarif arıyorsanız, Cennet Çorbası sizin için harika bir seçenek olacaktır. Hem lezzetli hem de besleyici bu çorbayı yapmak oldukça kolay. İşte malzemeler ve yapılışı!

Bir çorba düşünün ki, her kaşığı ağzınızda cennet lezzetleri bıraksın. İşte, Cennet Çorbası tam da böyle bir tarif. Akşam yemeğinizi bu özel çorba tarifi ile taçlandırmaya ne dersiniz?

Cennet çorbası, hem gözünüze hem de midenize hitap eden enfes bir tarif. Pürüzsüz kıvamı ve doyurucu içeriğiyle akşam yemeklerinizin yıldızı olmaya aday. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifi!

MALZEMELER

MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir? MasterChef Tikvenik yapımı! En lezzetli Tikvenik yapım tüyosu nedir?

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

TARİF

Derin bir tencerede tereyağını eritin.

Erimiş tereyağının üzerine mısır unu ilave edip karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun.

Mısır ununa soğan, patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sıcak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşayınca, bir blenderla pürüzsüz hale getirin. Çorba bu aşamada size yoğun kıvamlı gelirse, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Çorbayı birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve çorbayı servis ederken üzerine dökün.

Cennet Çorbası, lezzeti ve kolay yapımıyla akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tarif, patates ve soğanın mükemmel uyumu ile sizi ve sevdiklerinizi sıcacık tutacak. Deneyen herkesin favori çorbaları arasına giren Cennet Çorbası, sofralarınıza yeni bir tat katacak. Afiyet olsun!