Hem büyüklerin hem de küçüklerin severek tükettiği, tam bir şifa deposu olan tavuk suyu çorbasının sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Bu tarif ile tavuk suyu çorbasını, evinizde kolayca ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapım aşamaları.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir tarif mi arıyorsunuz? Ev yapımı tavuk suyu çorbası tam size göre!
MALZEMELER
1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz
Terbiye için:
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
TARİF
Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.
Tavuk suyu çorbası, her zaman favori konfor yemeklerimizden biri olmuştur. Bu basit ve lezzetli tarifle, kendi evinizin sıcaklığında, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, besleyici ve şifa dolu anlar yaratabilirsiniz. Deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!