Bu haşhaşlı çörek tarifi, hem pratik hem de nefis. Tam ölçülü muhteşem tarifle, haşhaşlı çöreği bambaşka bir boyuta taşıyın.

En pratik ve lezzetli haşhaşlı çörek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Tam ölçü ve adım adım tarifimizle siz de deneyin...

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Tam Ölçüsü İle Muhteşem Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2,5 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 7 su bardağı kadar un

İç harcı için;

250 gram haşhaş ezmesi
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (yağı kıvamına göre kontrollü ekleyin çok akışkan olmasın)

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

Tam Ölçüsü İle Muhteşem Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Hamuru için; un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edilerek 45 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için; eritilmiş tereyağı, toz şeker ve haşhaş ezmesi iyice karıştırılarak kontrollü kıvamını ayarlayarak sıvı yağ eklenir.
Mayalanan hamur dört eşit parçaya bölünerek hafif unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde dört parça hamur da açılıp kenara alınır.
Açtığımız hamurlardan bir katına iç harcı eklenip iyice her yerine yayılıp diğer açtığımız hamur da üzerine kapatılıp tekrar iç harcı eklenerek diğer açtığımız bezeler de aynı şekilde iç harcı eklenerek üst üste koyulur.
Ortadan önce dörde bölünüp ince uzun şeritler halinde kesilir ve her ince uzunca kestiğimiz hamurun iki ucu da farklı yönlere çevirilerek döndürülüp, kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Kestiğimiz diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanıp tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derece gırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası
Hamurun iç harcı eklenerek tüm katlar hazırlandığında bıçakla kesilmeden önce hamur bütünken kenarlardan çekiştirilerek incelterek açalım mutlaka ki çöreğimiz pişerken kalın olmasın.