Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Ev yapımı havuçlu cevizli tarçınlı kek, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtacak bir lezzet. Bu tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay ve lezzetli. İşte, adım adım havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi...

Sağlıklı atıştırmalıkların en lezzetlisi havuçlu cevizli tarçınlı kek, herkesin seveceği bir tarif. Hem kolay hem de ağızda eriyen bu kek, çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte detaylı tarif ve yapılışı...

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

Bu lezzetli ve sağlıklı havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin. Hem kolay yapılışı hem de enfes tadıyla bu kek, tüm kekseverlerin favorisi olacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!