Lezzetli ve çıtır çıtır bir tuzlu kurabiye yapmanın sırları bu tarifte saklı. Bayatlamayan bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. İşte, herkesin bayılacağı bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

MasterChef Kuzu Yürek Dolması MasterChef Kuzu Yürek Dolması

Bayatlamayan tuzlu kurabiye, mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için ideal bir seçenek. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyelerle çay saatlerinizi şenlendirin. İşte tarifin detayları...

Ev yapımı kurabiye tutkunlarına müjde: Bayatlamayan ve lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifi! Bu tarif, hem pratik hem de damakları şenlendirecek. İşte adım adım bayatlamayan tuzlu kurabiye yapımı ve püf noktaları...

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz.

Bu kolay ve lezzetli bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifiyle, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Çıtır çıtır ve uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, hem sizin hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!