​​​​​Ev yapımı kurabiye tutkunlarına müjde! Anne kurabiyesi tarifiyle, mis gibi kurabiyeler artık mutfaklarınızda. Hem kolay hem de enfes bu tarife bayılacaksınız.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara enfes tatlar sunmak istiyorsanız, anne kurabiyesi tam size göre. Pratik ve lezzetli bu tarif ile herkesi mutlu edin.

Çocukluğunuzun o unutulmaz lezzetlerini hatırlamaya hazır mısınız? Anne kurabiyesi tarifiyle, o eski güzel günlerin tatlarına geri dönün. İşte tarifimiz.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
5.5 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Ceviz içi (isteğe bağlı)

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Anne Kurabiyesi Tarifi

İlk olarak yoğurt, sıvı yağ toz şeker ve karbonatı bir kaba alıp iyice karıştırın, daha sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlanan hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
Yağlı kağıt serili tepsiye önce elinizi hafif yağlayıp cevizden biraz daha büyük yuvarlaklar yapıyoruz .
Daha sonra yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştiriyoruz.
180 derece de altlı üstlü kızarana kadar pişirin.

İşte karşınızda, ev yapımı, yumuşacık anne kurabiyesi tarifi! Bu tarifle hazırlayacağınız kurabiyeler, hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de misafirlerinizi mutlu edecek. Deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın!