Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi, limonlu çatlak kurabiyenin sırlarını keşfedin. Hem kolay, hem değişik!

Limonun ferahlatıcı etkisini tatlıya dönüştürmek ister misiniz? İşte adım adım limonlu çatlak kurabiye tarifi!

Mutfakta küçük bir devrim: Limonlu çatlak kurabiye! Bu tarif ile herkesi şaşırtın.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Hamuru için:

2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılır.
Ben bu esnada mikser kullandım.
Sonrasında un eklenir ve güzelce karıştırılır.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
Üzeri streç ile kapatılarak 25 dk dolapta dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
Hazırlanan kurabiyeler pudra şekerine bulanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Kalan pudra şekeri kurabiyelerin üzerine serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dk pişirilir.

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan bu limonlu çatlak kurabiye tarifi, hem pratik hem de enfes. Çay saatlerinizi renklendirecek bu tarifi deneyin ve limonun tatlı yüzünü keşfedin. Afiyet olsun!