Bir kurabiye düşünün ki, ağızda anında dağılsın ve lezzetiyle sizi büyülesin. İşte bu hayal, mısır nişastalı çatlak kurabiye tarifi ile gerçeğe dönüşüyor. Her bir ısırığı ile mutfağınızı lezzet kokularıyla saracak bu tarif, denemeniz için sizi bekliyor...

Malzemeler:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
su bardağı pudra şekeri
adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri karıştırma kabına alın, mikserle creamy texture elde edene kadar çırpın.
Yumurtaları, vanilya ekleyin ve tekrar çırpın.
Ayrı bir kapta un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırın.
Un karışımını tereyağlı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Elde ettiğiniz hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri 5 dakika kadar tepside soğutun, ardından tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.
Soğuyan kurabiyeleri üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.