Hindistan cevizi ve pudra şekeriyle hazırlanan bu kurabiyeler, pişmaniye lezzetini evinize taşıyacak. Çay saatleriniz için ideal, hafif ve lezzetli bir seçim!
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği bir pişmaniye kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, adım adım pişmaniye kurabiye yapımı...
Pişmaniye Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında- 250 gram)
1 su bardağı Hindistan cevizi
3. 5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3-3. 5 su bardağı)
Üzeri için;
1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
1 çay bardağı dolusu Hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tarifi
Margarin veya tereyağı, sıvı yağ, Hindistan cevizini ve pudra şekerini alarak azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopararak yuvarlayalım.
180 derecede üzeri kızarmadan pişirelim. (fırını 7 dakika önce ısıtın)
Çıkan kurabiyeler hassas olma sebebiyle dikkatli olacak şekilde karışıma beleyelim ve servis tabağına alalım.
Bu pişmaniye kurabiye tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm aile bireylerini mutlu edecek bir lezzet sunuyor. Çay saatlerinizde ya da özel günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu enfes kurabiyeler, herkes tarafından beğenilecek ve sıkça yapılacak bir tarife dönüşecek. Pişmaniye lezzetini evinize taşımak için, bu tarifi mutlaka deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın! Afiyet olsun.