Yemek

Bu kurabiyeleri yiyenler bayılıyor: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye tarifi

Bu kurabiyeleri deneyen herkes bayılıyor... Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Bu kurabiyeleri yapanlar bir daha başka tarif aramıyor...

Abone Ol

Tuzlu kurabiye yapmanın en kolay ve lezzetli yolu bu tarifte! Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi için malzemeler ve yapılışı burada. Bu kurabiyeleri yedikten sonra başka bir şeye ihtiyacınız olmayacak!

Bu tuzlu kurabiye tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir ikramda bulunun! Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmak için malzemeler ve yapılışı çok basit.
 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz.
Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }