Yemek

Bu lezzete bayılacaksınız: Yufka kullanmadan harika bir börek yapmanın sırrı

Kahvaltıda veya çay saatlerinde pratik ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, bu yufkasız tava böreği tarifini mutlaka deneyin. İçindeki peynir ve sebzelerle hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Üstelik yufka kullanmadan da harika bir börek yapabilirsiniz!

Abone Ol

Yufkasız Tava Böreği Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Kahvaltı Seçeneği

Yufkasız Tava Böreği Malzemeler:

3 adet yumurta
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kase beyaz peynir (150 gr)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Arası İçin:

4-5 dilim kaşar peyniri

Pişirmek İçin:

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yufkasız Tava Böreği Nasıl Yapılır?

Patatesleri Hazırlayın: Patatesin kabuklarını soyup rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kenara alın. Maydanozu ince ince kıyın.
Karışımı Hazırlayın: Karıştırma kabına yumurtaları, yoğurdu, unu, tuzu, karabiberi ve kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine beyaz peynir, doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, patates ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Böreği Pişirin: Tavamıza sıvı yağı alın. Karışımın yarısını tavaya boşaltıp düzeltin. Üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin ve kalan karışımı üzerine ekleyip düzeltin.
Kızartma: Tavanın kapağını kapatıp böreği pişmeye bırakın. Ara ara spatula ile pişip pişmediğini kontrol edin. Alt tarafı kızardığında böreği düz bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirin.
Servis: Her iki tarafı da güzelce kızaran yufkasız tava böreğiniz servise hazır!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }