Yemek

Bu pasta çok konuşulur: Komşularınızı kıskandıracak ağlayan Pasta tarifi

Çikolatanın yoğun lezzetini her lokmada hissedebileceğiniz ağlayan pasta, ev yapımı tatlıların en gözdesi! Misafirlerinize sunmak için hem görsel hem de damak zevki açısından mükemmel olan bu tarifi sizinle paylaşıyoruz.

Abone Ol

Ağlayan pasta, adı kadar lezzetiyle de dikkat çekiyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çikolata tutkunlarını mutlu edeceksiniz. İşte adım adım ağlayan pasta yapımı...

Misafirlerinize sunacağınız enfes bir tatlı arıyorsanız, ağlayan pasta tam size göre. Bu lezzetli ve göze hitap eden pastayı yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte tarifimiz...

Ağlayan pastanın enfes lezzeti ve pratik yapılışıyla, tatlı krizlerinize çözüm bulacaksınız. Çikolata severlerin vazgeçilmezi olan bu pastayı evde yapmanın kolay yollarını sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ağlayan pasta, tatlı severlerin gönlünde taht kurmuş durumda. Bu makalede sunduğumuz kolay ve pratik tariflerle, ağlayan pastayı evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu lezzet karşısında hayran kalacaklar. Deneyin ve bu enfes tatlıyla sofralarınızı zenginleştirin!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }