Yemek

Bu tarif herkesin favorisi olacak: Kıyır kıyır ağızda dağılan Mayasız Poğaça tarifi

Mayasız poğaça yapmanın en kolay ve en lezzetli yolu bu tarifte! Sadece 5 malzeme ile harika poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İç harcıyla da fark yaratan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarifi deneyen herkes bayılıyor.

Abone Ol

Mayasız poğaça nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını veren muhteşem tarifi kaçırmayın. İç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilir, yumuşacık ve mis kokulu poğaçaların tadını çıkarabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek.

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için istediğiniz malzemeler (örneğin, beyaz peynir, lor peyniri, maydanoz, zeytin, sucuk, pastırma vb.)

YAPILIŞI

Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın.

Ortasına yoğurt, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.

Malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuz çok kuru ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.

Her parçanın ortasına elinizle bastırarak oyuk oluşturun ve iç harcını ekleyin. İç harç olarak tercihinize göre peynir, maydanoz, zeytin, sucuk, pastırma veya dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, poğaçaların üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }