Yemek

Bu tarif ile damak çatlatacaksınız: Üzümlü Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

Üzümlü cevizli kurabiye, hem kolay hem lezzetli bir atıştırmalık. Bu tarif ile damak çatlatan bir lezzet elde edeceksiniz. Kıyır kıyır üzümlü cevizli kurabiye ile çayın yanında enfes anlar yaşayın. İşte Kolay ve lezzetli tarifi.

Abone Ol

Üzümlü cevizli kurabiye, çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri. Bu tarif ile siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve başlayın.

Üzümlü cevizli kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarif ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin! İşte malzemeler ve yapılışı...

Üzümlü cevizli kurabiye, misafir ağırlamak için ideal bir seçim. Bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın ve beğenisini kazanın. İşte adım adım tarif.

Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz (fındıkta olur)

Üzeri için;

Yumurta beyazı
1 küçük kase ceviz

Üzümlü Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamuru için un,üzüm ve ceviz hariç verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
Unu kontrollü ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Hamura üzüm ve cevizleride ekleyip karıştırdıktan sonra iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Açtığımız hamurun üzerine ayırdığımız yumurta beyazını sürüp ceviz serpip elimizle hafifçe bastırıyoruz.
Hamuru kare şeklinde kesip tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }