Yemek

Bu tarif kaçmaz: Baklava ustalarına taş çıkartan Ay Tatlısı tarifi

Baklava yemek kadar keyifli ve lezzetli bir tatlı denemeye ne dersiniz? İşte size çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak ay tatlısı tarifi. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak.

Abone Ol

Evde baklava yapmanın zorluğundan sıkıldınız mı? İşte size baklava lezzetini aratmayacak ama yapımı çok daha pratik olan ay tatlısı tarifi. Bu tarifle, tatlı yemek kadar tatlı bir deneyim yaşayacaksınız.

Marifetli ellerinize yeni bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Baklava tadında ama şekliyle fark yaratan ay tatlısı, çay saatlerinizin en lezzetli konuğu olmaya aday. İşte adım adım hazırlanan bu harika tarif...

Baklava yemek her zaman bir keyif ama yapması bir o kadar meşakkatli. İşte bu yüzden, baklava lezzetini evinizde kolayca yaşatacak ay tatlısı tarifimiz var. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, sofralarınıza renk katacak.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
Biraz Tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
nişasta
1 paket tereyağı (erimiş)
öğütülmüş ceviz
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 damla taze sıkılmış limon suyu

TARİF

Suyu ve şekeri bir tencerenin içine alıp kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca üzerine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.
Yumurta, süt, sıvı yağ, tuzu karıştırmaya başlayın. Üzerine azar azar un ekleyin ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Un eksik geldiyse yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamur belli bir kıvam aldıktan sonra bir süre dinlendirin.
Hamuru beş eşit parçaya ayırın ve bezeler haline getirin. Bezeleri biraz küçük açın ve üzerine nişasta serperek açmaya devam edin.
Açılan hamurun üzerine öğütülmüş ceviz serpin ve yufkayı oklavaya sarın.
Oklavayı hamurdan sıyırın ve çay bardağı yardımıyla hamuru aynı yönde ay şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine kesilmiş parçaları yerleştirin.
Tereyağını küçük bir tavada eritin ve tepsinin üzerine yağı dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin ve üzeri kızarana kadar tepsiyi fırında tutun.
Fırından çıkarın ve ılımış şerbeti tatlının üzerine dökün.
Şerbeti tamamen çekene kadar ve tatlı soğuyana kadar bekletin.
Soğumasından sonra servise hazır hale getirin.

Ay tatlısı, lezzeti ve kolay yapımıyla mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Bu tarif, hem tatlı yapmanın zorluğunu ortadan kaldırıyor hem de damak zevkinize hitap ediyor. Ev yapımı bu lezzetli tatlı, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Şimdi mutfağa girin ve bu lezzetli tarifi deneyin!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }