Evde kütür kütür karışık turşu yapmak artık çok kolay! Adım adım tam ölçülü tarifimizle en lezzetli turşuları siz yapın
Karışık turşu yapmak sanıldığı kadar zor değil. Sadece doğru malzemeleri ve ölçüleri kullanmak yeterli. Bu tarifle kendi turşunuzu kolayca hazırlayabilirsiniz. Karışık turşu, kış sofralarının vazgeçilmezidir. Peki, kendi turşunuzu nasıl yapabilirsiniz? Bu tam ölçülü ve pratik tarif sayesinde kütür kütür bir karışık turşuya sahip olabilirsiniz.
Tam Ölçülü Kütür Kütür Karışık Turşu Tarifi
Malzemeler
10 litrelik kap için;
1,5 su bardağı salamura tuzu( yarım bardağı en son eklenecek)
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı nohut
Aldığı kadar içme suyu
Turşusu için;
1 adet orta boy beyaz lahana
2 kilo acur
1 kilo kelek
1 kilo salatalık
1 kilo havuç
3 baş sarımsak
İsteğe bağlı biber
Üzerine;
Maydanoz sapı
Tam Ölçülü Kütür Kütür Karışık Turşu Nasıl Yapılır?
Bütün sebzeleri yıkayalım.
Keleklerin uç kısımlarını kesip dörde bölelim.
Acurların uç kısımlarını kesip parmak büyüklüğünde keselim.
Havuçları soyup verev şekilde dilimleyelim.
Salatalıkların da uç kısımlarını keselim.
Lahanayı ilk ikiye, sonra dörde keselim.
Dilim şeklinde kesip ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Sarımsakları soyalım.
Bidonun dibine 1 çay bardağı nohut ilave edelim.
Sırasıyla sebzeleri ekleyelim. Aralarına sarımsak ilave edelim.
Ayrı bir kasede 2 su bardağı sirke ve 1 su bardağı salamura tuzunu karıştıralım.
Turşunun üzerine ilave edelim.
Üzerine çıkacak kadar içme suyu ilave edelim.
En son yarım su bardağı tuz ilave edip maydanoz sapları ile kapağını kapatalım.
15 – 20 gün güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. Arada tuzunu kontrol edelim. Arzuya göre ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun