Yemek

Bu tarifi deneyenler bayılıyor: Pratik ve leziz Milföy Pastası tarifi

Milföy pastası, kıtır hamuru ve kremalı dolgusuyla ağızda dağılan bir lezzet. Taze çileklerle süsleyerek sunumunuza renk katın. İşte pratik ve lezzetli milföy pastası tarifi.

Abone Ol

Pratik ve hızlı hazırlanan milföy pastası tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırın! Çıtır milföy ve yumuşacık kremasıyla vazgeçilmez olacak

Milföy pastası, hem pratik hem de göz alıcı bir tatlı. Kreması, sütün, unun ve yumurta sarısının dansıyla oluşurken, taze çileklerle renklenen bu tarif sizi cezbetmeye hazır. İşte kolay ve lezzetli milföy pastası tarifi.
 

Mutfakta yeni lezzetler denemek her zaman bir macera gibidir ve milföy pastası, bu macerayı daha da heyecanlı hale getiren bir tarif. Her bir ısırıkta kıtır kıtır milföy hamurunun tadını çıkarırken, içinde gizlenen muhteşem kremayla tatlı bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Bu tarif, pratik hazırlık aşamaları ile zamanınızı korurken, sunumu ile de göz alıcı bir etki yaratacak. Lezzet ve estetik bir arada buluşuyor. Sütün, unun ve yumurta sarısının dansıyla oluşturulan kreması, tatlı bir dokunuşla milföyler arasına serpiştirilirken, taze çileklerle renklenen bu tarif sizi cezbetmeye hazır.
Mutfakta yeni tatlar denemek isteyenler için harika bir başlangıç, deneyimli aşçılar içinse sıradışı bir alternatif olan milföy pastası, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi bu lezzet dolu yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler:

6 adet milföy yaprağı (Milföy hamuru)

Krema için:

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı

Piştikten Sonra:

1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Süslemek İçin:

Pudra şekeri
Taze çilek

Hazırlık:

Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarın ve tezgaha serin. Milföyleri hızlıca çözülmeleri için bekletmeden her bir kare milföyü ikiye bölün.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye milföyleri düzgünce yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Krema Hazırlığı:

Krema için, un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye ekleyin. Karışımı karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın.

Montaj:

Milföyleri ortadan ikiye keserek aralarına hazırladığınız kremadan sıkın. Diğer yarım milföyü kapak olarak kullanarak milföyleri kaplayın. Tüm milföyler için aynı işlemi uygulayın.
Milföy pastalarınızı soğumaları için bir kenara alın.

Sunum:

Milföy pastalarınızı üzerine pudra şekeri serpin.
Her bir pastayı taze çilek dilimleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }