Evinizde mis gibi kokan, tel tel ayrılan katmer yapmak artık çok kolay. Bu detaylı rehberle, herkesi mutfağınızın ustası olduğunuza ikna edin.
Geleneksel lezzetlerle mutfakta yeni deneyimler kazanın! Tel tel ayrılan katmer tarifiyle, ailenizi ve kendinizi şımartın.
Mutfakta yaratıcılığınızı sergilemek için harika bir fırsat: Ev yapımı tel tel katmer tarifi. Şimdi sizin sıranız!
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Malzemeler
Hamuru için;
2,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına ve üzerine sürmek için;
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Hamuru için geniş bir kaba tüm malzemeleri alarak güzelce yoğuralım. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Hamuru 10-12 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Üzerine un serperek ince bir şekilde açalım.
Erittiğimiz tereyağını sıvı yağla karıştıralım. Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı yağ dökelim ve elimizle her tarafına iyice sürelim.
Üzerine tekrardan açtığımız hamuru serelim ve her tarafına yağ sürelim. Rulo yapalım ve içe doğru sararak gül şekli verelim.
Bütün bezelere aynı işlemi yapalım. Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Tezgaha biraz un serpelim ve hamurları orta büyüklükte açalım.
Yağsız tavada kızaran tarafını yağlayarak pişirelim. Sıcak bir şekilde servis edelim.
İşte başarılı bir katmer yapmanın tüm incelikleri! Bu tarif ile evinizde geleneksel lezzetleri yeniden keşfedebilir, ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tel tel ayrılan katmeriniz, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda yapım kolaylığıyla da sizin ve sevdiklerinizin gönlünü fethedecek. Mutfağınızda yeni lezzetler keşfetmeye devam edin, afiyet olsun!