Sofralarınıza Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini taşımaya ne dersiniz? Alaca Çorbası, hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek.
Alaca çorbası soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak bir tarif... Özellikle Gaziantep'te sıklıkla tüketilen bir tarif olan alaca çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir. İçinde bulunan nohut, mercimek gibi malzemeler sayesinde uzun süre tok tutar. İşte yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!
Yöresel bir lezzet olan alaca çorbasına bayılacaksınız. Tek başına da doyurucu olan bu tarif ana yemek niyetine de tüketilebilir. Ya da köfte, patates ile hazırlayabilir yanında da bol yeşillikli salata ile servis edebilirsiniz. İşte yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!
MALZEMELER
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı acı biber salçası (domateste olabilir)
2 adet orta büyüklükte soğan
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
4 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık biber
Birkaç dal kurutulmuş ya da taze tarhun
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
TARİF
Dövme ve nohutu bir gece önceden ıslayın.
Derin bir tencerede bol suda haşlayın.
Nohutlar haşladığında yeşil mercimeği ve salçayı ilave edin.
Hepsini pişirin.
Soğanları halka halka doğrayın.
Biberleri elinizde bir kaç parçaya ayırın ve her ikisini pişirdiğiniz bakliyatlara ilave edin.
Kırmızı biber, tuz ve bir tutam karabiberi ekleyin.
Biraz daha kaynatın ve ardından tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavaya zeytinyağı ve tarhun otunu 1 dakika ısıtın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...