Aydın'ın yöresel lezzetleri MasterChef sahnesinde! Gömme turşu, programın izleyicileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu eşsiz lezzetin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, Aydın usulü gömme turşunun püf noktaları ve malzemeleri...

Gömme turşu, MasterChef'in son bölümünde en çok merak edilen yemeklerden biri oldu. Aydın'ın bu yöresel lezzeti, yemesi kadar yapması da oldukça keyifli. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte, Aydın usulü gömme turşunun tarifi...

MasterChef Türkiye, Aydın şehrinin yöresel lezzetlerine ev sahipliği yapıyor ve bu kez gömme turşu ile damakları şenlendiriyor. Yöresel lezzetleri keşfetmeye meraklı olanlar için, Aydın'ın ünlü gömme turşusunun tarifi ve yapılışı burada!

MASTERCHEF GÖMME TURŞU YAPILIŞI!

Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

MALZEMELER

3-4 adet patlıcan
5-6 adet biber
2-3 diş sarımsak
1 adet limon veya nar ekşisi
Tuz, zeytinyağı
su

TARİF

Patlıcan ve biberleri közleyip doğruyoruz, sarımsakları dövüp beyaz renk alana kadar zeytinyağı ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra doğrayıp hazırladığımız közlenmiş patlıcan ve biberi, çırptığımız sarımsaklı karışımı, tuzu ve suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz ve buzdolabında soğutuyoruz. Servis edilmeden önce 1 adet salatalık rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

MasterChef Türkiye'nin Aydın bölümünde tanıtılan gömme turşu, Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Aydın'ın geleneksel lezzetini kendi mutfağınızda denemek istiyorsanız, bu kolay ve lezzetli tarif tam size göre. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu yöresel tarif, mutfağınıza Ege'nin tazeliğini ve doğallığını getirecek. Denemek için hemen tarife göz atın!